Elektra

Wij installeren uw elektra installatie.


Wij zijn gespecialiseerd in elektrotechnische installaties en oplossingen. Wij zijn actief op de particuliere alsook op de zakelijke markt. U kunt bij ons terecht voor alle soorten e-installatiewerkzaamheden. Van wandcontactdoos tot complete meterkasten en advies. Verder zijn wij gespecialiseerd in hoogwaardige oplossingen voor o.a. de tuinbouwsector, retail en industrie maar ook een geheel dekkend Wi-Fi netwerk bij u thuis kunnen wij voor u verzorgen. Van advies tot montage/installatie en configuratie zelf.

Groepenkast


Een groepenkast zorgt ervoor dat u wordt beveiligd bij kortsluiting en overbelasting. Overbelasting houdt in, dat er de stroomvraag van de apparaten die op de installatieautomaat zijn aangesloten, te groot is. Bijvoorbeeld; de wasmachine en droger staan aan en u gaat stofzuigen. De vraag naar stroom op 1 installatieautomaat is dan te groot, waardoor de groep eruit springt. Om dit dan te verhelpen, is het verstandig om 1 van de apparaten uit te zetten, waarna u de groep weer kunt inschakelen.

Hoe weet u nu hoeveel wattage op een groep kan? De meeste installatieautomaten zijn 16 ampère. De formule om maximale belasting uit te rekenen is aantal ampère x 230volt. Bij een automaat van 16 ampère, is de maximale belasting 16 x 230 = 3680Watt. Op elektrische apparaten staat aangegeven hoeveel vermogen het apparaat vraagt. Hierdoor kunt u zelf uitrekenen welke apparaten op 1-groepen kunnen..


Offerte aanvragen .